Şifremi Unuttum
Sepetim
Sepetinizde Ürün bulunmaktadır
Filtre
Marka
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Fiyat
Model
{{ FILTER.NAME }}

En İyi Bilgisayar Bileşenleri 

Bilgisayar bileşenleri, cihazın sisteminin çalışmasını sağlayan fiziksel parçalardır. İşleyişini sorunsuz ve hızlı hale getiren birincil unsurlar olarak kabul edilir. Bilgisayarların veri işlemeyi daha kolay ve uygun hale getirmeye yardım eden beş temel bileşeni vardır.

Devamını oku
Toplam 586 ürün
Görüntüle

Bunlar genellikle, girdi, çıktı, hafıza, kontrol, aritmetik ve mantıksal birimler olarak kategorize edilir. Bilgisayar donanım parçaları, kasa, merkezi işlem birimi (CPU), rasgele erişim belleği (RAM), veri deposu, harddisk, grafik kartı, soğutucu, ses kartı, anakart, monitör, power supply fare, bundle, klavye, optik sürücü, hoparlörler gibi bileşenleri içerir. Boyutları nedeniyle masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar arasında farklılık bulunsa da, her ikisi de çalışmak için aynı temel parçaları kullanır.

Bilgisayar Donanım Parçaları Nedir?

Bilgisayar donanımı, analog veya dijital bir bilgisayarın fiziksel bileşenlerinden herhangi birini belirtmek için kullanılan genel bir terimdir, bilgi işlem cihazının somut parçalarını kapsar. Bilgisayar parçaları, dahili veya harici bileşenler olarak kategorize edilebilir. Genel olarak, dahili donanım bileşenleri bilgisayarın çalışması için gerekli olanlardır, harici donanım bileşenleri ise işlevsellik eklemek veya cihazı geliştirmek için bilgisayara bağlanır.

Bilgisayar Bileşenleri İndirim

Her kişisel cihazda yer alan dahili bilgisayar malzemeleri arasında belki de en önemlisi dahili bellektir. Çalıştırılan programlar için veri ve komutları depolar. Diğer önemli bilgisayar kasası parçaları arasında işlemcideki veri yolu ve kontrol bileşenleri bulunur. Veri yolu bileşeni, verilerin hareketini yönetirken, kontrol bileşeni, veri yolu ve belleğin işlemlerini yönetir.

Anakarta doğrudan bağlantısı ve diğer tüm bileşenlerle iletişimi nedeniyle işlemci (CPU), bilgisayarın beyni olarak adlandırılır. Bilgisayarın gerçekleştirdiği tüm işlemler CPU tarafından yönetilir. AMD ve İntel işlemcileri farklı çekirdek ve soket seçenekleri ve nesil özellikleriye yaygın olarak kullanılan CPU’lardandır.

Bilgisayar bileşenleri arasında ilk sıralarda listelenen unsur, merkezi işlem birimini (CPU) barındıran devre kartı anakarttır. Asus, Huananzhi veya MSI gibi ünlü markaların ürettiği yeni nesil işlemcilerle uyumu anakart bileşeni bilgisayar için temel öneme sahiptir.

En Ucuz Bilgisayar Bileşenleri


Ekran için grafikleri işleyen bir çıkış aygıtı sayılan ekran kartının yanı sıra güç kaynağı da temel bileşenler dahildir. USB bağlantı noktaları, transistörler ve yongalar gibi diğer bilgi işlem bileşenleri de bilgisayar donanımı öğesidir. Bilgisayar parçaları fiyatları kullanılan teknolojilere, ürünün kullanıcılara sunduğu işlevselliğe veya markasına göre değişiklik gösterebilir.

Bellek ve Depolama Bileşenleri Nelerdir?

Geçici bellek olarak da bilinen RAM, sık kullanılan program ve işlemlerle ilgili verileri depolar. Bilgisayarınız her yeniden başlatıldığında silindiği için RAM geçici bellek adını alır. RAM, programların ve oyunların açılıp kapanma hızını artırmada yardımcı olur. Dragos, Samsung, Kingston gibi farklı fiyat aralığına ve bellek genişliğine sahip RAM seçenekleri bulunur. Modern bilgisayarlar verilerini depolamak için ya bir Sabit Disk Sürücüsü (HDD) ya da Katı Hal Sürücüsü (SSD) kullanır.

Samsung, Toshiba, Hitachi gibi sıklıkla tercih edilen HDD'ler, verilerin depolandığı gerçek bir diskten yapılır. HDD, mekanik bir kol tarafından okunur. HDD, SSD'ya kıyasla daha düşük maliyetlere sahip olsa da, nispeten eski bir teknoloji olarak değerlendirilebilir. SSD'ler hareketli parçaları bulunmadığından sabit sürücülerden daha hızlıdır, çünkü mekanik bir kolun diskteki verileri bulmasını için beklemek için zaman harcamaz.

Bunların yanı sıra, çevresel bileşenler olarak da adlandırılan harici donanım bileşenleri bulunur. Bu öğeler, girdi veya çıktı işlevlerini kontrol etmek için genellikle bilgisayara harici olarak bağlanan öğelerdir. Girdi ünitesi bileşeni kategorisinde yer alan unsurlar, bilgisayarlara veri iletmek için kullanılan tüm çevre birimlerinden veya harici cihazlardan oluşur.

Klavyeler, fareler ve ağlar giriş bileşenlerine örnektir. Çıkış bileşeni ise bilgisayardan gelen bilgileri kullanıcıya iletir. Bilgisayar çıkış bileşenleri arasında monitörler, yazıcılar ve harici sürücüler yer alır. Ağlar, bilgisayar ve kullanıcı arasında iki yönlü iletişim sağladıkları için çıkış cihazları olarak da hizmet eder.

Donanım olmadan, bilgisayarları kullanışlı yapan temel yazılımı çalıştırmak mümkün değildir. İster Windows ister Mac işletim sistemine sahip olsun her bilgisayar, çalışmak için aynı temel bileşenlere ihtiyaç duyar. Bilgisayarınızı ve donanım parçalarını tanımak, herhangi bir bileşeni yükseltme veya değiştirme zamanı geldiğinde veya yeni bir bilgisayar oluşturmaya karar verdiğinizde yararlı olabilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.